Home » Afslanken

Als je moeite hebt met je gewicht, weet je misschien wel dat de kleedkamer één van de weinige plaatsen is die een botte realiteitscheck serveert. Maar is het passen in een broek, zwemkleding of zelfs een mooie top een van de enige redenen om af te vallen?

Terwijl, ja, je gewicht kan invloed hebben op hoe je je voelt over jezelf en zelfs hoe anderen je zien, maar het lichaamsbeeld is niet de enige reden dat je moet beginnen met een gewichtsverlies reis. In feite, voor degenen die overgewicht of obesitas hebben, brengt het verliezen van gewicht eigenlijk ontelbare voordelen met zich mee die verder gaan dan het er geweldig uitzien in je nieuwe kleren.

Uiteindelijk heeft overgewicht veel bijwerkingen, van kleine dingen zoals rugpijn tot ernstiger gevolgen zoals een grotere kans om type 2 diabetes te ontwikkelen. Naast het minimaliseren van deze gezondheidsproblemen, zijn er ook tal van weinig bekende voordelen die komen met een slanker figuur.

 • Je stopt met het tellen van schaapjes.

Wat je zich misschien niet realiseert is dat je dieet kan controleren hoe gemakkelijk je in slaap valt en hoe goed uitgerust je bent bij het ontwaken. Vaak hebben mensen overgewicht als gevolg van een slecht dieet dat gericht is op voedsel dat snel verteert en je vaak honger laat lijden. Dat betekent dat je lichaam voortdurend op zoek gaat naar energierijk voedsel als snelle oplossing, zoals vet- en suikerhoudende voedingsmiddelen, die beide een negatieve invloed blijken te hebben op de kwaliteit van uw slaap.

 • Je zult minder gewrichtspijn hebben.

Je weet waar we het over hebben. Overgewicht kan je gewrichten ernstig belasten, vooral je knieën. Terwijl iedereen te maken heeft met de dagelijkse slijtage van zijn of haar gewrichten, bouwen mensen met overgewicht een overmatige belasting van diezelfde gewrichten op. Bovendien kunnen ontstekingsfactoren die gepaard gaan met gewichtstoename bijdragen aan problemen in kleinere gewrichten, zoals je handen.

 • Krijg jouw droombaan aangeboden.

Door afslanking verandert niet alleen de vooringenomenheid van uw gesprekspartner of baas, maar wordt het interviewen ook een stuk makkelijker en vertrouwelijker! En je eigen zelfvertrouwen kan hierdoor ook sterker worden.

 • Jouw stresstolerantie verhogen.

Zeker, je veeleisende baan kan bijdragen aan chronische stress, maar dat geldt ook voor je dieet. Kijk maar eens naar deze beste voedingsmiddelen voor stress. Veel van de voedingsmiddelen die de stressniveaus verergeren zijn dezelfde voedingsmiddelen die jouw gewichtsverlies tegenwerken. Bijvoorbeeld, voedsel hoog in geraffineerde suikers verhogen niveaus van stresshormonen zoals cortisol. Deze voedingsmiddelen werken in op je bloedsuikerspiegel. Als gevolg daarvan, kunnen je hersenen deze lage bloedglucose niveaus waarnemen als een levensbedreigende situatie. Je gaat meer cortisol aanmaken om honger te veroorzaken, en op zijn beurt, zorgt dit ervoor dat je je gestrest blijft voelen.

 • Je mag zeggen 'Zie je wel!'. Naar Seizoensgebonden Allergieën.

Komen de eerste tekenen van de lente met de vrees dat je de Kleenex en oogdruppels zult moeten uithalen? Het blijkt dat je gewicht de schuld kan zijn van een aantal symptomen. Dat komt omdat overgewicht de bijnieren en de luchtwegen onder druk zet, waardoor de symptomen van astma en allergieën kunnen verergeren.

 • Voedsel zal beter smaken.

Dit is iets wat je waarschijnlijk nog niet eerder hebt gehoord. Onderzoekers van Stanford University vonden dat mensen met overgewicht minder smaakgevoeligheid hebben dan hun slankere tegenhangers, misschien omdat hun smaakpapillen saai worden door overmatig voedselgebruik. Een andere theorie speculeert dat hormonale verschuivingen die plaatsvinden tijdens het gewichtsverlies de manier waarop de smaakreceptoren met de hersenen communiceren kunnen veranderen.

 • Je seksuele energie zal verbeteren.

Laat de slaapkamer blues achter je. Als je BMI daalt, word je makkelijker opgewonden. Dit alles is te danken aan de stijging van het testosterongehalte dat gepaard gaat met het wegbranden van lichaamsvet.  Naast wat er aan de hand is met je lichaam aan de binnenkant, kan het verliezen van die muffin buik je toelaten om je minder onzeker te voelen, wat je verlangen ook kan verhogen.

 • Je zult een betere kok zijn.

Effectief gewichtsverlies is vaak synoniem met thuis gekookte maaltijden. Dat komt omdat uit studies is gebleken dat thuiskoks gemiddeld 137 calorieën en 16 gram suiker per dag minder verbruiken in vergelijking met degenen die regelmatig uit eten gaan in restaurants. Als je voor de meeste van je maaltijden gezonde gerechten bereidt, zal je je keukenvaardigheid zien verbeteren.

 • Je zult minder verkoudheid ervaren

Succesvol gewichtsverlies komt meestal met een revisie van de levensstijl - één die het krijgen van een goede nachtrust met een micronutriënten-dieet hoog in verse producten. Volgens de Harvard Medical School kan elk van deze veranderingen helpen om je immuunsysteem te verbeteren.

 • Je geheugen kan verbeteren.

 Je verwarrende geest kan het gevolg zijn van het dragen van extra gewicht. Waarom? Hersenscans toonden aan dat wanneer vrouwen eenmaal  afvallen, er meer activiteit is terwijl ze herinneringen vormen, wat suggereert dat het ronddragen van extra gewicht het moeilijker kan maken voor de hersenen om efficiënt te werken. 

 • Je zult niet zo veel zweten.

Voelt het ooit alsof je in een sauna zit als het maar 20 graden is? Dat komt omdat vet het lichaam isoleert en de kerntemperatuur verhoogt, waardoor je je warmer voelt dan degenen die slanker zijn. Om dezelfde reden hebben mensen met overgewicht de neiging om meer te zweten. 

 • Je huidskleur zal opklaren.

 Als je last hebt van huidproblemen zoals psoriasis, eczeem of acne, kan het laten vallen van een paar kilo's je teint helpen op te helderen. Dat komt omdat voedingsstoffen die in gezond zitten, bewezen hebben dat ze een verfraaiende werking hebben. (Om nog maar te zwijgen van het feit dat je waarschijnlijk ook suiker schuwt, waarvan bekend is dat het de aminozuren in de proteïnen afbreekt die de huid soepel en jong houden: collageen en elastine).

 • Je zult je  meer energiek voelen.

Na het afvallen merk je misschien al snel dat je veel meer energie hebt. Het is niet alleen omdat je meer voedsel eet dat je energieniveau op peil houdt. Het is ook omdat als je minder gewicht hebt, je lichaam minder energie nodig heeft voor de dagdagelijkse dingen en je lichaam zelf minder energie hoeft te verbruiken om te functioneren.

 • Je algemene stemming zal verbeteren

In het begin kan het pijnlijk zijn, maar als je eenmaal begint met het vergieten van de kilo's, wordt het oefenen makkelijker en minder belastend voor je lichaam. Het resultaat is dat je naast de calorieënverbranding een van de grootste voordelen krijgt: endorfine! Deze feel-good hormonen die je lichaam overspoelen zullen je stemming drastisch verbeteren.

 • Je zult jezelf vertrouwd maken met nieuwe gebieden.

Een van de zelden aangeprezen voordelen van lichaamsbeweging en gewichtsverlies is dat het je uit het huis haalt. Het nemen van een wandeling in uw buurt, op uw lokale park, of op een nabijgelegen weg zal je leiden om van de wereld om je heen te verkennen.

 • U zult nieuwe activiteiten proberen.
 • Je zult beter ademen.

Wat een zucht van verlichting! Er is aangetoond dat het afslanken de zuurstofefficiëntie verbetert, zodat je waarschijnlijk niet zo opgewonden raakt als je de trap opgaat of voor je kleintjes zorgt.

 • Je kankerrisico zal afnemen.

De meeste mensen weten dat roken en zonnen het risico op kanker kunnen verhogen, maar weinig mensen beseffen dat zwaarlijvigheid ook verband houdt met kanker. (Deskundigen geloven dat dezelfde ontsteking die gewichtstoename veroorzaakt DNA-beschadiging en de daaruit voortvloeiende ziekten veroorzaakt). Dat is het slechte nieuws. Het goede nieuws is echter dat u het niveau van de ontsteking kunt verlagen door slechts vijf procent van uw lichaamsgewicht te verliezen, volgens een Cancer Research studie van postmenopauzale vrouwen.

 • Je kinderen zullen beter eten.

Aap zie, aap doe! Als je kind overgewicht heeft, kan jouw gewichtsverlies hen ook ten goede komen.  Heb je nog geen kinderen? Als je een vrouw bent, kan het verliezen van gewicht nu ook je kinderen een betere toekomst geven: Een studie gepubliceerd in Pediatric Research merkte op dat als je een slechte darmgezondheid hebt die in een zwangerschap gaat, je baby misschien een verminderde hersenontwikkeling heeft, en andere studies suggereren dat je nageslacht vatbaar is voor obesitas. 

 • Jouw geliefde mensen kunnen ook hun teveel aan gewicht verliezen.

Wanneer degenen die dicht bij je staan getuige beginnen te zijn van je succes, kan het je partner, broers en zussen, familieleden of vrienden aanmoedigen om ook zelf betere lichaamsdoelen te stellen!

 • Je zult langer leven.

Je hebt het misschien al geraden, maar een slankere jou staat gelijk aan een verminderd risico op ziekte, en dus een langer leven. We weten dat je niet veel bewijs nodig hebt, maar misschien hoef je niet te weten in hoeverre zwaarlijvigheid invloed heeft op je levensduur; een meta-analyse van 20 studies, gepubliceerd in PLOS Medicine, ontdekte dat extreme zwaarlijvigheid je levensverwachting tot 14 jaar kan verkorten! Wie overgewicht of obesitas heeft en 3 procent van zijn gewicht verliest, ziet niet alleen voordelen voor de gezondheid, maar kan volgens het Britse National Institute for Health and Care Excellence ook zijn leven met twee jaar verlengen.

 

Waarom enzymen belangrijk zijn in het behalen van permanent gewichtsverlies

Echt gewichtsverlies kan alleen door een aanpak die gericht is op het helen van het hele lichaam. Het lichaam slaat vet op als het gebrek aan essentiële voedingsstoffen heeft en onder stress staat, dus het is van vitaal belang om deze problemen aan te pakken bij het zoeken naar permanent, gezond gewichtsverlies. Een belangrijk element van deze aanpak zijn natuurlijke enzymen. Wanneer er een tekort aan enzymen is, kan het lichaam de voedingsstoffen die het nodig heeft niet gebruiken. Dit zorgt voor vetopslag en stimuleert de eetlust, waardoor gewichtstoename en eetbuien ontstaan.

Hoewel enzymen vaak worden geassocieerd met de spijsvertering, is dit niet hun enige functie. Enzymen zijn complexe eiwitten die honderden activiteiten door het hele lichaam mogelijk maken. Ze zijn verantwoordelijk voor het gebruik van vitamines en mineralen, de regulering van hormonen en de gezondheid van het immuunsysteem. Enzymen spelen ook een belangrijke rol bij ontgifting, een vitaal onderdeel van gewichtsverlies. Zelfs basisactiviteiten zoals ademhalen en praten zijn afhankelijk van de aanwezigheid van metabole enzymen.

Het is belangrijk om te begrijpen dat het grootste deel van de samenleving niet langer functioneert op een manier die bevorderlijk is voor een goede enzym- en spijsverteringsfunctie. We eten voornamelijk gekookt voedsel, vaak verwerkt onder hoog temperaturen. Warmte vernietigt enzymen boven 50 graden Celsius. We zijn ook onderhevig aan extreme hoeveelheden milieu- en emotionele stress, die ons lichaam verder verlaagt van de voedingsstoffen die we nodig hebben.

Frequente spijsverteringsproblemen zoals indigestie, brandend maagzuur, zure reflux en irritable bowl syndrome (IBS) zijn allemaal tekenen dat uw spijsverteringssysteem onder teveel stress staat. Enzymen kunnen al deze problemen helpen verlichten, evenals problemen met vermoeidheid, slapeloosheid, gewrichtspijn en nog veel meer. Hoe langer je hebt doorgebracht met het nuttigen van voedsel zonder enzymen, hoe meer het voor je lichaam nodig zal zijn om van deze uitputting te herstellen, maar met tijd en toewijding is het mogelijk.

Het helpt om rauw voedsel bij elke maaltijd te eten om het lichaam te voorzien van natuurlijke enzymen die nodig zijn voor de spijsvertering. Voedingsmiddelen die bijzonder rijk zijn aan enzymen zijn, ananas, avocado, druiven, papaja en geweekte of gekiemde noten en zaden. De kwaliteit van uw voedsel beïnvloedt rechtstreeks de kwaliteit en kwantiteit van de enzymen die u consumeert. In de handel gekweekte producten zijn een slechte bron van enzymen. Maximaliseer uw enzyminname met biologische, lokaal geteelde verse voedingsmiddelen.

 

 

Verteringsenzymsupplementen  zijn een zeer nuttige tool die je zal helpen om je ideale lichaamsgewicht  te bereiken over een langere periode van tijd. Een hoogwaardig algemeen spijsverteringssupplement is gunstig voor bijna iedereen. Aanvullende suppletie met enzymen zoals lipase en protease kan vetverlies verder stimuleren door de afbraak van vetopslag. Lipase helpt specifiek om vetten af ​​te breken en te verbruiken, terwijl protease wordt gebruikt om eiwitten af ​​te breken en toxines te verwijderen.

Aangezien u rauwe voedingsmiddelen met veel enzymen en hoogwaardige enzymsupplementen in uw dieet opneemt, kan het enkele weken duren voordat uw lichaam zich aanpast. Gedurende deze tijd is het niet ongebruikelijk om verschillende eet- en energieniveaus te ervaren. Dit gebeurt omdat je lichaam zich aanpast om uiteindelijk te worden gevoed met voedsel en gereinigd van de opeenhoping van gifstoffen. Het is belangrijk om geduldig te zijn en je lichaam te laten genezen. Dit maakt de weg vrij voor permanent, gezond gewichtsverlies.

Spijsverteringsenzymen kunnen een grote rol spelen bij gewichtsbeheersing en een verborgen factor in obesitas onthullen. Voor de natuurgenezer en de alternatieve genezer, moet elke ongezonde onbalans in het lichaam, inclusief het dragen van meer gewicht dan comfortabel of wenselijk is, worden beschouwd als een "hele lichaam" uitdaging. Met andere woorden, wanneer er een onevenwichtigheid is in een deel van het lichaam, moet het van nature het hele systeem gaan beïnvloeden. Dit is de manier waarop het lichaam is ontworpen. Dus, om snel gewichtsverlies tips effectief te implementeren, moet men niet alleen kijken naar het extra gewicht maar ook naar het eliminerende systeem, het glandulaire systeem, de emotionele toestand, het slaappatroon, het niveau van stress en patronen van reactie op stress, de lever, colon, huid, longen en bloed.

Wat is een enzym?

Volgens enzymspecialist DicQui Fuller worden enzymen gedefinieerd als "eiwitten uit het voedsel en gemaakt door het lichaam." Enzymen moeten aanwezig zijn voordat een chemische reactie in het lichaam kan plaatsvinden. Wat betekent dit? Nou, eigenlijk betekent het dat elke actie die ons lichaam uitvoert, enzymen vereist om het uit te voeren. Zelfs mineralen, kruiden, vitaminen en hormonen kunnen hun werk niet doen zonder enzymen. Kortom, ons lichaam kan niet bestaan ​​zonder enzymen. Als je bedenkt dat ons lichaam werkt op basis van energie afkomstig van voedsel dat we binnenkrijgen, dan is het belang van enzymen om die voedingsmiddelen volledig te verteren en de voedingsstoffen beschikbaar te maken, en als essentieel voor onze gezondheid te beschouwen.