Home » Darmgezondheid

Ik geloof niet in een label.

Maar in oorzaak en gevolg en  het identificeren van onderliggende oorzaken en onevenwichtigheden

die verantwoordelijk zijn voor jouw lichamelijke klachten . 

 

De darmen geven een weerspiegeling van de gezondheid. Voor een goed werkend immuunsysteem is een gezonde spijsvertering noodzakelijk. 80% van de immuniteit bevindt zich namelijk in de darmen.

Verkeerde eetgewoonten, antibioticabehandelingen, infecties, erfelijke aanleg etc. kunnen de darmflora en hierdoor het immuunsysteem verstoren.

 

Voor degenen die weigeren op te geven om hun gezondheid terug te krijgen.
Toen je werd verteld dat er niets mis met je was, wist je dat je een leidende rol moest spelen in het herwinnen van je gezondheid. Je hebt waarschijnlijk je dieet veranderd... meer dan eens. Je hebt je trainingsregime veranderd en je hebt meditatie geprobeerd. Je hebt medicijnen en supplementen geprobeerd. En je bent op het punt waar je hulp nodig hebt om wat dieper te graven en voor iemand om naast je te gaan, om te investeren in je gezondheid . Samen zullen we werken aan het begrijpen van de oorzaak van je klachten en de controle over je darmen en je leven terugnemen.

Ik geloof niet in labels. Maar in oorzaak en gevolg, en  het identificeren van onderliggende oorzaken en onevenwichtigheden die verantwoordelijk zijn voor de spijsverteringssymptomen. Van SIBO en parasitaire belasting tot gist/schimmel - en bacteriële dysbiose, ik ben er zelf geweest en heb reeds vele cliënten geholpen om verder te gaan dan IBS en om hun darm weer gezond te krijgen.

Als de darmen niet goed functioneren, kan dat ernstige gezondheidsklachten veroorzaken. Daarbij moeten we niet alleen denken aan herkenbare darmklachten, zoals obstipatie, diarree, winderigheid, slechte adem, spastische darm, de ziekte van Crohn of Colitis ulcerosa, maar ook aan andere klachten, zoals huidklachten / eczeem, hoofdpijnen, allergieën, chronische vermoeidheid, geheugen- en concentratieproblemen, depressiviteit, spierklachten, auto-immuunziekten, etc.

Individuele begeleiding

Na een uitgebreide bevraging over jouw klachten stel ik een individueel plan voor dat afgestemd is op jouw klachten en levenswijze, al dan niet gecombineerd met bepaalde andere lichaamsbehandelingen.

Ik zorg ook voor verdere begeleiding- en opvolgtherapie. 

Soms is het nodig om een uitgebreid stoelgangonderzoek te laten doen om klaarheid te brengen in de toestand van de darmflora en de vertering. Met de juiste natuurlijke middelen zoals oa.schimmel-, bacteriedodende en soms anti-parasitaire producten kunnen we het natuurlijk evenwicht in de darmen weer herstellen waardoor vele verbonden factoren zoals immuniteit, stemming, huidconditie en energieniveaus kunnen herstellen.

 

Waarom dit onderzoek?
Om een optimaal behandelplan op te kunnen stellen, is het belangrijk om inzicht te verkrijgen in de conditie van jouw darmen. De uitslag van het onderzoek vormt het vertrekpunt naar een verbeterde gezondheid. Daarom raad ik jou een ontlastingsonderzoek aan.

Het grootste deel van de ontlasting bestaat uit onverteerde voedselresten, bacteriën, afvalstoffen, galkleurstoffen, oude darmcellen, water en slijm. Daarnaast zijn er nog allemaal andere stoffen die in de ontlasting voorkomen die we kunnen meten. Al deze waardes geven informatie over iemands gezondheidstoestand.

De oorzaak van een disbalans in de darmen kan diverse oorzaken hebben zoals het gebruik van antibiotica, anticonceptiemiddelen, laxeermiddelen, maagzuurremmers, verstoringen in het spijsverteringskanaal (zoals obstipatie of maagverkleining), ernstige darminfecties, chronische ontstekingen, afweerproblemen en psychische stress. Verkeerde voeding is daarnaast ook vaak een belangrijke oorzaak; bijvoorbeeld te weinig groente en fruit, teveel verkeerde vetten en/of scherpe specerijen.

De uitslag van het onderzoek geeft een belangrijke aanwijzing in welke richting de oplossing gezocht moet worden. Soms is het noodzakelijk dat tegelijk met deze test (of na het ontvangen van de uitslag van deze test) nog een ander laboratoriumonderzoek ingezet dient te worden. De manier waarop informatie over jouw darmen wordt verkregen is door jouw ontlasting te testen in het laboratorium. Deze kan je thuis afnemen. Je vangt je ontlasting op, doet dit in een laboratoriumbuisje (dat je van mij ontvangt) en stuurt dit op naar het laboratorium. 

Uitslag
Ik ontvang de uitslag per e-mail binnen 10 werkdagen (na ontvangst van het testpakket in het laboratorium) en zal deze in een consult met jou bespreken. De uitslag wordt uitsluitend ter beoordeling naar mij gestuurd. De interpretatie vereist gedegen medische kennis.

Kosten
De kosten van het laboratoriumonderzoek inclusief testpakket staan op het aanvraagformulier welke u ondertekend hebt.

Vragen

Neem dan contact met mij op mocht je hierover vragen hebben